Duivenpoep verwijderen

Een extreem vervuilde omgeving met duivenpoep is niet makkelijk om schoon te maken. Daarom is het zeer aangeraden om een specialist in te schakelen. Het is belangrijk dat duivenontlasting gecontroleerd wordt verwijderd. Als eerst wordt de vervuilde plek zorgvuldig gecontroleerd en handmatig gereinigd. Hierna wordt de vervuilde plek gewassen, geschrobd en geveegd tot de aangedane ruimte er weer gangbaar en netjes uitziet. Nadat de vervuilde plek geheel gereinigd is, kun je pas zien hoeveel schade er is geleden door de duivenpoep. Aan het einde van het proces zullen we alles desinfecteren om alle overgebleven virussen, bacteriën en schimmels volledig te vernietigen.

  • De ruimte wordt eerst geneutraliseerd voor de werkveiligheid
  • Alle uitwerpselen worden verwijderd en afgevoerd
  • De aangetaste oppervlaktes worden zo grondig mogelijk schoongemaakt

Waarom duivenpoep verwijderen? 

Duivenuitwerpselen zijn meer dan alleen een rommelige overlast. Deze uitwerpselen kunnen een ernstig gevaar vormen voor de volksgezondheid, omdat ze schadelijke bacteriën en parasieten bevatten die ziekten veroorzaken.

Duivenuitwerpselen kunnen ziektekiemen bevatten die verschillende ziekten bij mensen veroorzaken, zoals salmonella, toxoplasmose en psittacose. Deze ziekten loopt men op door het inademen van besmette stof  of contact met besmette oppervlakken. In sommige gevallen kan besmetting optreden als deze kiemen worden ingeslikt.

Daarnaast trekken duivenuitwerpselen ook ander ongedierte aantrekken, zoals ratten en kakkerlakken. Hierdoor is de kans op verspreiding van ziekten nog groter. Bovendien leidt de aanwezigheid van deze dieren tot andere problemen zoals schade aan je woning en een smerig interieur. 

Het is belangrijk om de uitwerpselen van duiven zo snel mogelijk te verwijderen om het risico op blootstelling aan deze schadelijke bacteriën en parasieten te verminderen. Het verwijderen hiervan dient deskundig uitgevoerd te worden waarbij blootstelling voorkomen moet worden. 

Heb je zelf een duivenprobleem? Neem dan contact op met de specialisten van Spik en Span Speciaalreiniging. 

Schakel een professional in

Duiven leven in het wild, dus je kunt niet voorkomen dat ze het terrein kunnen bereiken. Wat je echter wel kunt doen, is duivenuitwerpselen verwijderen. Duivenpoep verwijderen is de meest hygiënische, veilige en snelle manier om dit probleem te bestrijden. Het is aan te raden om dit door een professional te laten doen, omdat er specifieke werkzaamheden moeten worden verricht. Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen hogedrukreiniger kunt gebruiken om duivenpoep te verwijderen? De uitwerpselen zullen dan in kleine deeltjes door de lucht gaan vliegen, waardoor je ze in kunt ademen. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk en onhygiënisch. 

Werkzaamheden duivenpoep verwijderen

Voordat er werkzaamheden worden verricht, wordt de situatie eerst gecontroleerd. Zo weten de specialisten precies wat er moet gebeuren. Vervolgens zullen de specialisten het terrein eerst handmatig reinigen. Hierna zal het terrein worden gewassen, geschrobd en geveegd. Dit wordt gedaan tot het terrein er weer netjes uitziet. Dit is nog niet alles; nadat deze werkzaamheden zijn verricht, wordt het schoongemaakte terrein gedesinfecteerd. Dit wordt gedaan om de eventueel overgebleven virussen, bacteriën en schimmels te vernietigen. 

Laat duivenpoep zo snel mogelijk verwijderen

Het is aan te raden om duivenpoep zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hoe langer het namelijk ergens op zit, hoe groter de kans dat het blijvende schade kan aanrichten. Duivenpoep droogt namelijk na verloop van tijd op en hoe harder het is, hoe lastiger het wordt om te verwijderen. Bovendien bevat duivenpoep een hoge zuurgraad, wat inhoudt dat het plekken kan achterlaten en dingen als muren of buizen dus kunnen verkleuren of beschadigen. 

Duivenuitwerpselen verwijderen door een professional

Heb je last van duivenpoep en wil je het graag professioneel laten verwijderen? Schroom dan niet om contact op te nemen! Je kunt een geheel vrijblijvende offerte aanvragen om te kijken wat er voor jouw specifieke situatie kan worden gedaan. Heb je andere vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Ook dan mag je gerust contact opnemen. 

Duivenpoep verwijderen door Spik en Span speciaalreiniging

Heb je op jouw terrein veel last van duiven? Dan zal daar waarschijnlijk veel vervuiling door duivenpoep zijn. Ten eerste ziet een trottoir of terrein met duivenpoep er een stuk minder netjes uit dan dat je zou willen. Het zal geen goede indruk maken wanneer mensen jouw bedrijf bezoeken. Ten tweede zit duivenpoep vol met virussen, bacteriën en schimmels en kan dit dus gevolgen hebben voor de gezondheid. Duiven eten namelijk vanalles en kunnen dus allerlei ziektes of virussen met zich meedragen. Het laatste is een gezondheidsrisico en daarom is het van belang om duivenuitwerpselen deskundig te verwijderen zonder enige gevaar voor de gezondheid. Spik en Span Speciaalreiniging is hierin gespecialiseerd en helpt graag bij het verwijderen van duivenpoep.